Idee? Van goed naar beter.

Het uitwerken en verdiepen van een goed en innovatief idee. Dat is echt een hele klus! Daar heb je geduld, energie, focus en creativiteit voor nodig. Dat bleek ook op 27 juni tijdens de laatste bijeenkomst van de Training Service Design die is georganiseerd door Initiate samen met Livework. De ideeën die wij eerder dit jaar selecteerden in het kader van het innovatiespoor Omgevingswet kregen hier de kans op verdieping.

Dat levert mooie resultaten op. Ideeën die anderhalve maand geleden slechts goedeideeën waren, zijn nu uitgewerkt. Wat is het probleem? Welke oplossingen zijn mogelijk? Uit welke onderdelen bestaat deze oplossing? Wie heb ik daar bij nodig? Dit zorgt dat grote problemen klein en oplosbaar werden en dat nieuwe samenwerkingen zijn aangegaan. Op het eind van de dag was het tijd om te pitchen. En dat ging erg goed.

De vier innovatieve ideeën voor digitalisering en de Omgevingswet gaan nu weer de volgende fase in. Ideeën die participatie voor een betere leefomgeving willen versterken met gamifacation en augmented reality. Aanvragen makkelijker willen maken met behulp van een chatbot. En toezicht wil verbeteren door bewoners zelf metingen te laten doen. Zij worden dit weekend tot prototype uitgewerkt in een hackathon.

Op vrijdag 30 juni start een 36-urige sessie in 's-Hertogenbosch om de challenges uit te werken. Ontwikkelaars, data-specialisten, marketeers, planologen en andere specialisten gaan de eerste stappen voor realisatie zetten. Voor de winnaar eeuwige roem en een mooie geldprijs. Mee doen kan nog steeds. Aanmelden alleen of als team voor woensdag 28 juni 22:00 uur via challengemasters.nl.